2 dec. 2008

cerveaux


De spraakmakende sculptuur Cerveaux Circonflex van Marcel Prins zal éénmalig op 28 januari 2009 bij galerieopweg slechts 51 minuten geëxposeerd worden in de bijzondere entourage van een briljant verlichte White Box.

De toegang is GRATIS, echter reserveren is aanbevolen!

Cerveaux Circonflex verwijst nadrukkelijk naar vroegchristelijke alsook hyperjonge relikwieën en is zeer zorgvuldig samengesteld uit gedraaid eikenhout (bijenwas), lood, oud ijzer, abrikoos, mondgeblazen glas, geoxideerd zink, sanitair verchroomd messing, en gelakt berkenhout. Het zijn juist de door consumentariers gewogen en te licht bevonden, vruchtbare materialen die het werk zijn bejubelde waarachtigheid verschaffen.

Het kleinood zelf is de kern van een hemelse smaakexplosie die aan het einde van een slechts vijf jaar durend leven in een Haagse stadstuin plaatsvond aan het begin van de eenentwintigste eeuw.

De zetting van dit bijzonder smaakvolle concentraat van een kortstondige bloei, juist géén bed van rozen maar geselecteerde resten en vindingen, versterken de oneindige kringloopidee.

©GoW&MP
(Elke overeenkomst met For the Love of God van Damien Hirst berust op berekening)
(Fotograferen verboden)

Geen opmerkingen: