30 jan. 2008

hoogstandjes


Het Haagse Transvaalkwartier, door minister Ella Vogelaar 'Prachtwijk' genoemd, is een wijk die ware facelift ondergaat.
Dit schooljaar ging de gemeente Den Haag officieel van start met het LeerKansenProfiel, een nieuw profiel van de BredeSchool. In dit profiel krijgen leerlingen van een school per week 6 uur extra leertijd, waarmee hun kansen worden vergroot en talenten beter worden ontwikkeld. In samenwerking met diverse externe organisaties, wordt een programma aangeboden met bijvoorbeeld cultuur, sport, huiswerkbegeleiding, ICT. Binnen alle activiteiten van het aanbod krijgt de Nederlandse taal veel aandacht.
Leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 van de Paul Krugerschool volgen (na de reguliere schooltijden, tot 16:30 uur) de door het Koorenhuis (en GoW) aangeboden workshop STADinZICHT. Naast het bouwen van fantastische architecturale hoogstandjes op individuele 'grond', moet er ook samengewerkt worden aan een verbindende infrastructuur, groen en economische en (sociaal)culturele voorzieningen.


Geen opmerkingen: