9 nov. 2007

Dylan

"Summer days, summer nights are gone
Summer days and the summer nights are gone
I know a place where there's still somethin' going on..."


De eerste tentoonstelling ooit die poplegende Bob Dylan (1941), Amerikaans dichter, musicus, zanger en liedschrijver als beeldend kunstenaar krijgt, vindt niet plaats in één van de grote 'kunststeden', maar of all places, in het Oost-Duitse (voormalig Karl-Marx-Stadt) Chemnitz. Met de titel 'Bob Dylan: The Drawn Blank Series' toont Kunstsammlungen Chemnitz tot en met 3 februari 2008 zijn tekeningen en aquarellen.


Ondanks dit late debuut mag je niet spreken van een laatbloeier. Voor de hoes van het eerste album Music From Big Pink (1968) van The Band schilderde hij de afbeelding, en op het album Self Portrait (1970) prijkt een zelfportret.
In 1994 publiceerde Dylan bij Random House het boek 'Drawn Blank' met ruwe schetsen die hij tijdens zijn tournees (altijd opWEG) maakte. Dylan selecteerde zelf de nu getoonde 170 portretten, stillevens, gebouwen en stadstaferelen die hij tussen 1989 en 1992 uitwerkte.


Ook zijn bijdrage aan een commercial onder het motto "What’s life without taking a detour?" voor een luxe Cadillac SUV en XM Satellite Radio, waarvoor Dylan het Theme Time Radio Hour verzorgt, 'A Long Ride with the Right Music', deed onlangs stof opwaaien. Zijn "I'm drivin' in the flats in a Cadillac car" uit , Summer Days (2001) is hiermee tot leven gewekt.
Op You-Tube is ook een lange versie te vinden.

Geen opmerkingen: