14 apr. 2007

initiatief


Op de hoek van de Haagse Beeklaan en Copernicusstraat werd vandaag 'Galerie Toon je Kunst' geopend door wethouder Henk Kool (hij verving loco-burgemeester en cultuurwethouder Jetta Klijnsma die vandaag andere verplichtingen had).

Een kleurrijk initiatief van Kees Spendel en andere buurtbewoners die hiermee het Regentes-Valkenboskwartier een extra creatieve impuls geven.

Het door notoir huisjesmelker Singh verloederd pand, dat jarenlang met stalen platen 'dichtgespijkerd' stond werd door Gemeente Den Haag onteigend en in tijdelijke bruikleen afgestaan aan de al jaren actieve Werkgroep Copernicusstraat, die hiermee het entree van de straat opwaardeerde.

'Galerie Toon je Kunst' biedt expositieruimte aan kunstenaars uit de straat (13!) en de buurt. Deze eerste expositie toont werk van Mart Ottenheim, Bas Tönis, Carool Amsing, Leo Jinsen, Bill Bogaats, Thijs Veraart, Koen Harmsma, Mystico's Entertainment, Jacky de Goederen, Wil van Olst, Jose Lüling, Sasikan Mungpongklang, en de Jonge Rosa Hagen met vertederende sieraden gemaakt van materialen als lego en speelgoed autobandjes.

De ruimte is beschikbaar tot een goede koper (met renovatie-verplichting) zich aandient.