12 mei 2007

kunstgist

KunstGist is een creatieve broedplaats voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De eigen mogelijkheden van de kinderen én de interactie tussen de kunstvakken, de kunstenaars en de groep, zijn leidend. Samen onderzoeken ze hoe ze al spelend en vormgevend op een nieuwe manier met anderen kunnen communiceren. Ze gebruiken hierbij de ruimte, elkaar, verhalen, beeld, licht en uitdagende materialen.


KunstGist wordt begeleid door twee inspirerende vakmensen op het gebied van theater en beeldende kunst. Zij maken de creativiteit los, helpen de kinderen met het bedenken van mogelijkheden en met het verbeelden van hun ideeën.


Het project KunstGist is een direct uitvloeisel van de wens van het Koorenhuis, Centrum voor kunst en Cultuur in Den Haag, om meer werkvormen met kunst onder en na schooltijd te ontwikkelen voor de groep 4 tot 12-jarigen. Zo onderzocht een projectteam vorig seizoen wat er precies nodig is om de ontwikkeling van kinderen zo goed mogelijk te stimuleren en hoe kunst en kunstzinnige middelen daarbij het beste kunnen aansluiten. De uitkomst was een manier van werken met de leraar/kunstenaar in de rol van begeleider, met directe aansluiting bij de belevingswereld van het kind.
Met KunstGist werd proefgedraaid op de Rosa basisschool en het is nu beschikbaar voor alle scholen voor primair onderwijs in Den Haag en wordt vanaf september ook als cursus aangeboden.


De tentoonstelling die vandaag werd geopend in het Atrium van het Stadhuis Den Haag werd vormgegeven door marcelprinsontwerpen i.s.m. galerieopweg en toont het resultaat -en in video het proces- van een vier uur durende workshop die op woensdag 9 mei in het Koorenhuis werd gegeven door Corina Lok (theater) en Syske Osório Lobato (beeldend).
Tot en met 30 mei gratis te bezichtigen. Maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 19.00 uur; donderdag tot 21.30 uur; zaterdag 9.30 tot 17.00 uur; zondag gesloten.

Geen opmerkingen: