26 jun. 2007

HSL

U bent van harte welkom!
Op vrijdag 29 juni bent u van harte uitgenodigd om afscheid te nemen van de Projectorganisatie HSL-Zuid.
De Projectorganisatie HSL-Zuid is de afgelopen jaren actief geweest om de bouw van de HSL-Zuid te realiseren. In de bouw natuurlijk, maar ook in veel overlegorganen en in de voorlichting aan omwonenden en geïnteresseerden. Nu de Projectorganisatie HSL-Zuid ook in het noordelijk deel van de Hogesnelheidslijn-Zuid (van Amsterdam naar Rotterdam) haar werkzaamheden heeft afgerond, zal de Projectorganisatie zich terugtrekken uit de omgeving en uit het Informatiecentrum.


Het Informatiecentrum blijft bestaan, en zal door Rijkswaterstaat Zuid-Holland worden beheerd. U kunt nog langere tijd terecht voor informatie over de HSL-Zuid, en natuurlijk over de verbreding van Rijksweg A4.
 
Vrijdag 29 juni viert de Projectorganisatie op feestelijk wijze deze volgende stap. Tijdens het officiële gedeelte staat de formele overdracht van de spoorlijn en het gerealiseerde deel van de A4 centraal. Daarna is het tijd voor een spectaculaire publieksactiviteit. Het programma start om 15.30 en duurt tot ongeveer 18.00 uur.

galerieopweg zal daar aanwezig zijn met de tentoonstelling Fly-over (Sculptuur geïnspireerd op de kunstwerken van Rijkswaterstaat) en een voor deze gelegenheid ingerichte 'hoedenplanktentoonstelling' met twee sculpturen van Marcel Prins die de trein als onderwerp hebben.


Trein naar gisteren (2006. hout, koper, acryl, lak. 36,5 x 16,5 x 17,5 cm.) haalt nostalgische (kinderlijke) herinneringen naar boven, terwijl Trainspotting (2007. eiken-, prunus-, beukenhout, acryl, lak. 28,5 x 22,5 x 22,5 cm.) toont hoe de natuur het spoor bijster raakt.

Geen opmerkingen: