13 jun. 2007

loterij

November 2006 vierde Neêrlands oudste manege, de 's Gravenhaagsche Stadsrijschool aan de Kazernestraat haar 200-jarig bestaan. In 1968 kwam de rijschool op de monumentenlijst te staan en werd een restauratie in het vooruitzicht gesteld. Een deel van die restauratie kwam in 1982 gereed.


Het pand is echter in een bijzonder slechte staat en wethouder Rabin Baldewsingh zegde, bij de overhandiging van het jubileumboek Agter de stallen door publicist Hans Pars, toe zijn collegae op hun historische verantwoordelijkheid te zullen aanspreken.


Nu is het gemeentebestuur op zoek naar middelen om een grote restauratie te financieren en heeft het project aangediend bij het TV-programma BankGiro Loterij Restauratie van Endemol.


In vijf televisieafleveringen, worden 15 gebouwen die nodig gerestaureerd moeten worden aan de kijker voorgesteld. Aan het eind van elke aflevering kan de kijker, via de telefoon of per sms, op zijn of haar favoriete gebouw stemmen. In de volgende aflevering zal de winnaar van de vorige aflevering bekend worden gemaakt en deze gaat door naar de grote finale.


De gemeente hoopt met deze competitie 1 miljoen euro binnen te halen.
Vandaag werden opnames gemaakt tijdens de jeugdlessen die sinds 2000 op woensdagmiddag door Marcel Prins worden gegeven. Het programma zal in september 2007 uitgezonden worden bij de AVRO.

Geen opmerkingen: