17 mrt. 2007

looptijd

Vandaag werd in Den Haag de 33e City-Pier-City gelopen. Vorig jaar nog één minuut van het vorige persoonlijk record op de 21,2 kilometer afgelopen en de halve marathon in een bescheiden 1:51:31 volbracht. Sindsdien niet meer dan 40 keer (à 13 Km.) de loopschoenen aangehad, en dus te slecht voorbereid om dit jaar deel te nemen. Zoals ook voor galerieopweg geldt 'Aut bene aut non'.


Eigenlijk is het ook helemaal niet leuk om tussen duizenden, in file, over het asfalt te gaan. De gebruikelijke contemplatieve loopjes door de duinen en over het strand zijn het verfrissend tegendeel van die massaliteit. Toch is het één keer per jaar aardig in een gezellige, zelfs feestelijke, autoloze stad te bewegen. Je kunt deze dag ook zien als samenballing van al die trainningsloopjes die bewijzen dat je bestaat.


De twintig jaar jonge Keniaan Samuel Wanjiru die met startnummer 1 vertrok verbeterde zijn eigen wereldrecord, en passeerde de eindstreep na 58 minuten en 35 seconden.
Nummer 5490 werd met vaderlijke trots in het koninklijke zonnetje gezet voor haar debuut op de 5 kilometer die ze in 33 minuten voltooide.

Geen opmerkingen: