24 mrt. 2007

groeten

galerieopweg bestond gisteren 50 dagen. Zij is stimulerend en faciliteert het kunstenaarsinitiatief van beeldhouwer/ontwerper Marcel Prins. Dit 'underground' kunstenaarsinitiatief rijdt een alternatief circuit, en is een noodzakelijke aanvulling op het Haagse artistieke klimaat.


Wat is het initiatief?
Op diverse locaties in het centrum van Den Haag, en ver daar buiten, heeft galerieopweg zich tijdelijk gestationeerd. Daar ontplooit galerieopweg kortdurende evenementen onder leiding van de galerist, die als curator optreedt. Dat kan een tentoonstelling zijn met gebruikmaking van alle middelen en media in de moderne beeldende kunst, incl. performance, met grensoverschrijding naar geluid (bijvoorbeeld muziek), beweging (bijvoorbeeld dans), geur of smaak. Door het sterk experimentele karakter van het initiatief is de uitkomst wisselend, altijd gegarandeerd spannend en verrassend. De openbare ruimte zal altijd bij de rondgang betrokken worden. De intentie om een 'ultiem moment' tot stand te brengen vormt het kwetsbare uitgangspunt.


Toegevoegde waarde:
Doordat zo'n twaalf maal per jaar een presentatie wordt georganiseerd, werken kunstenaar en galerieopweg toe naar die dag. Het is heel stimulerend om naar een deadline toe te werken. Een website en weblog faciliteren de PR voor die twaalf presentaties. Hierdoor is het initiatief verzekerd van belangstelling. De galerist zorgt er ook voor dat kunstenaar en galerieopweg zich tijdig vernieuwen en zo blijven bruisen van activiteiten. In het dagelijks overleg, worden ideeën uitgewisseld en geboren. (Met dank aan de Haagse Rondgang)

Geen opmerkingen: